Hamas'tan İsrail'e karşı birleşme çağrısı

Hamas'tan İsrail'e karşı birleşme çağrısı

Hamas, Filistinli gruplara, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları kaşısında birlik olmaya çağırdı

Hamas, Filistinli grupların, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısını görüşmek üzere bir araya gelmesini istedi.

Hamas'ın yazılı açıklamasında, "İsrail bağlı olduğu müddetçe", kendilerinin de buna uyacağı vurgulanarak, "Filistinli grupları, İsrail'in Gazze'nin güneyinde gerçekleştirdiği ve İzzeddin el-Kassam Tugayı mensubu 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı görüşmek için bir araya gelmeye çağırıyoruz" denildi.

Tekrarlanan İsrail saldırıları karşısında sessiz kalınmayacağı belirtilen açıklamada, "Bu ihlal, İsrail'in bir dizi provokatif eyleminden sonra yaşandı. Söz konusu eylemler arasında, vatandaşları korkutmak için düzenlenen hayali saldırılar, sınırın aşılması, tarım arazileri, balıkçı ve çiftçilere yönelik silahlı saldırılar sayılabilir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nden açılan ateş sonucu" yaralanan İsrail askerinin durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun açtığı ateşte, bir üyesinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae ise Gazze sınırındaki duvarın bakımını yapan askeri birliğin, keskin nişancılar tarafından hedef alındığını iddia etmiş, bunun üzerine Gazze'de bazı hedeflerin vurulduğunu belirtmişti.

 
Kaynak: Dünya Bülteni