Hamas'tan İsrail ile Normalleşmeye Tepki!

Hamas'tan İsrail ile Normalleşmeye Tepki!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Arap ülkelerinin kapıldığı işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasını eleştirdi.

Filistinlilere yardım bahanesi arkasına saklanılmamasını isteyen İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Arap ülkelerinin kapıldığı işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasını eleştirdi.

Ebu Merzuk, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlginçtir ki, Filistinlileri ülkelerine sokmayanlar ve ülkelerinde çalışmalarına izin vermeyenler, düşmanlarıyla ilişkilerini normalleştirmek isteyince Filistinlilere yardım etmek ve sıkıntılarını sona erdirmek için bunu yaptıklarını iddia ediyorlar." dedi.

Filistinlilerin hiç kimseden böyle bir şey istemediklerine dikkat çeken Ebu Merzuk, Kral Abdullah bin Abdülaziz’in 2002 yılında açıkladığı Arap Barış Girişimi’nin ilişkileri normalleştirmeden önce işgale son verilmesini şart koştuğunu hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Umman Sultanlığı’nı ziyaret etmiş ve Sultan Kabus bin Said ile bir araya gelmişti.

İşgal rejimi medyası, ziyaretin sürpriz olmadığını, bir buçuk yıl süren gizli görüşmelerin ardından geldiğini yazdı.

İşgalci rejimin bakanı Miri Regev de Judo turnuvasına katılacak sporcularla birlikte Cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’ye gitti.

İşgal rejiminin bir sporcu grubu da Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen jimnastik müsabakalarına katıldı.