Hamas'tan GözaltılaraTepki

Hamas'tan GözaltılaraTepki

İsmail Heniyye, Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin son günlerde Hamas üyesi ve destekçisi yaklaşık 200 kişiyi gözaltına almasına tepki göstererek, "Bu gözaltılar, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğün giderilmesi için yürütülen çabaların tamamına

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Batı Şeria'daki Filistin yönetimine ait güvenlik güçlerinin uyguladığı siyasi gözaltıların, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğün giderilmesi için yürütülen çabaların tamamına darbe olduğunu bildirdi.

Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, "Batı Şeria'daki Filistin yönetimine ait güvenlik güçlerinin uyguladığı siyasi gözaltıların ulusal olarak kınanan ve reddedilen güvenlik koordinesinin bir parçası olduğunu belirterek, "Bu gözaltılar, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğün giderilmesi için yürütülen çabaların tamamına darbedir" ifadesini kullandı.

Heniyye, Filistinli gruplara, Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin sosyal ve ulusal dokuyu olumsuz yönde etkileyen uygulamalarına karşı açık bir tutum sergilemeleri çağrısı yaptı.

Hamas yetkililerinin açıklamalarına göre, Batı Şeria'daki Filistin yönetimi son günlerde Hamas üyesi ve destekçisi yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 37 üniversite öğrencisi ile İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan 38 Filistinli bulunuyor.

Batı Şeria'daki Filistin Emniyet Sözcüsü Adnan ed-Dumeyri, bu ay başında yaptığı basın açıklamasında, güvenlik güçlerinin elinde bulunan tutukluların tamamının mahkemede yargılanmakta olduğunu belirterek, hiçbir siyasi tutuklunun bulunmadığını söylemişti.