HAMAS'tan Filistin Halkına Direniş Çağrısı

HAMAS'tan Filistin Halkına Direniş Çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Filistin topraklarında İsrail'e karşı başlayan protestoları desteklemeleri için Filistin halkına çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılardan sonra Batı Şeria ve 1948 topraklarındaki Filistinliler, İsrail'in uygulamalarını protesto etmek için sokaklara akın ederken gösterilerde zaman zaman İsrail askerleriyle çatışmalar da yaşanmıştı. Ayrıca Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler ile Filistinli köylüler arasında gerginlik hızla zirveye ulaşmıştı.

HAMAS hareketinin resmi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada Kudüs ve Batı Şeria'da devam eden işgal karşıtı protestoların desteklenmesini istedi. İsrail'in Filistinlilere uyguladığı hukuksuz saldırılara karşı Filistinlileri direnişe çağıran Zuhri, Salı gününden bu yana İsrail güçlerinin 47 Filistinli sivili gözaltına aldığını kaydetti.

Öte yandan Filistin Kızılayı'na göre gösterilerin başından bu yana 191 Filistinli, Filistinli direnişçilerle İsrailli işgalciler arasındaki çatışmalarda yaralandı. Ayrıca Filistin genelinde 61 ayrı noktada gösterilerin sürdüğü aynı raporda kaydedildi.