Hamas'tan Filistin Başbakanı Hamdallah'a tepki

Hamas'tan Filistin Başbakanı Hamdallah'a tepki

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "Filistin uzlaşı hükümeti, Gazze'ye yönelik kusur ve ihmalkarlık suçlarını örtmeye çalışıyor. Batı Şeria'da daha önce bölünmeyi işleme konusunda benzeri olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız" dedi.

Hamas, Filistin uzlaşı hükümetini Gazze Şeridi'ne yönelik "ayrımcılık ve ihmalkarlıkla" suçladı. Hamas Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın, Hamas'ın Gazze yönetimine ilişkin sarfettiği sözlerinin "yanlışlarla dolu olduğunu" savundu.
Hamdallah'ın, "Gazze Şeridi'nde hükümetin herhangi bir çalışması bulunmuyor" şeklindeki iddialarını reddettiklerini belirten Ebu Zuhri, Gazze'de rutin işlerini sürdüren 4 bakanın bulunduğunu ifade etti.
Filistin uzlaşı hükümetini, Gazze'ye yönelik kusur ve ihmalkarlık suçlarını örtmeye çalışmakla suçlayan Ebu Zuhri, şöyle devam etti:
"Başbakan Hamdallah'ın, Batı Şeria'da Hamas üyelerine yönelik siyasi gözaltılara ilişkin açıklamalarını kabul etmiyoruz. Bu açıklamaları, onun İsrail ile emniyet konusunda iş birliği içerisine girdiğini gösteriyor. Bizler, Batı Şeria'da daha önce bölünmeyi işleme konusunda benzeri olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız."
Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, yaptığı açıklamada, "Hamas, tayin ettiği bakan vekilleri aracılığıyla Gazze Şeridi'ni yönetiyor. Tüm bunlara rağmen Filistin kurumlarının entegre edilmesi ve 2007'de Hamas'ın atadığı kamu çalışanları konusuna adil çözüm bulunmasını öngören planıma sadığım" ifadelerini kullanmıştı.
Hamas yetkililerinin açıklamalarına göre, Batı Şeria'daki Filistin yönetimi son günlerde Hamas üyesi ve destekçisi 200'ü aşkın kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 37 üniversite öğrencisi ile İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan 38 Filistinli bulunuyor.
Batı Şeria'daki Filistin Emniyet Sözcüsü Adnan ed-Dumeyri, bu ay başında yaptığı basın açıklamasında, güvenlik güçlerinin elinde bulunan tutukluların tamamının mahkemede yargılanmakta olduğunu belirterek, hiçbir siyasi tutuklunun bulunmadığını söylemişti.
Kayak AA