Hamas'tan Esir Asker Açıklaması

Hamas'tan Esir Asker Açıklaması

Hamas Hareketi’ndeki üst düzey kaynaklar iki yetkilinin Gazze’deki İsrailli askerler hakkında Hamas’la iletişime geçmeye çalıştıklarını bildirdiler.

amas Hareketi’ndeki üst düzey kaynaklar iki yetkilinin Gazze’deki İsrailli askerler hakkında Hamas’la iletişime geçmeye çalıştıklarını bildirdiler.
 İsmini belirtmek istemeyen kaynaktan gelen habere göre yetkililerden biri İsrail-Hamas arasındaki esir takasından sonra yeniden tutuklanan esirlerin serbest bırakılması için görüşmeyi talep etti.
 Kaynak arabulucuların özellikle Yahudi olmayan yetkiliyle ilgilendiklerini ve arabuluculardan bazılarının bu kişinin Golani Birimi’nden bir asker olduğunu söylediklerini ifade etti. 
 Hamas Hareketi’nin İsrail’in tutukluluk süresini sürekli olarak uzattığı esirleri serbest bırakmadan bu konuda herhangi bir müzakere yapılmasını kabul etmediğini ifade eden kaynak Hamas Hareketi’nin müzakereye göndereceği isimleri açıkladığı yönündeki iddiaları da yalanladı.
 Hamas Hareketi’nin elinde İsrailli kaç askerin esir olduğu hususunda konuşmayı reddeden söz konusu kaynak “İsrail istediği bilgilere ulaşmadan önce bunun bedelini ödemelidir” dedi.
 Geçtiğimiz yaz yaşanan Gazze Savaşı’nda Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları 20 Temmuz günü İsrailli asker Oron Şaul’u Gazze’de esir ettiklerini açıklamışlardı.
 Kassam Tugaylarının açıklamasından iki gün sonra da İsrail ordusu Oron Şaul’un kayıp olduğunu açıklayıp, Hamas savaşçılarıyla girdiği savaşta öldüğünü iddia etmişlerdi.
 Yine geçtiğimiz yıl 1 Ağustos tarihinde İsrail Hamas Hareketi’ni Refah şehrinin kuzeyinde çıkan silahlı çatışmada öldürülen “Hadar Goldin”in cesedini alıkoymakla suçlamış, ancak hareket tarafından bu konuda herhangi bir onaylama ya da yalanlama gelmemişti.