Hamas'tan Ensarullah'a Mesaj

Hamas'tan Ensarullah'a Mesaj

Hamas siyasi bürosu başkanı Ensarullah'a yönelik mesajında, Yemenli liderlerin ve Yemen halkının Filistin davasına yardım etme rolünü taktirle karşıladı.

Yemen Ensarullah Hareketi, Filistin Hamas Hareketi'nin siyasi bürosundan bir mesaj aldı.

El-Mesire haber ajansına göre, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Yemen liderlerine ve Yemen halkına selam göndererek, Filistin davasına yardım etmelerini takdir eden bir mesaj gönderdi.

İsmail Haniye ayrıca, milletleri ve özgür insanları Siyonist rejimin Filistin halkına karşı eylemlerine ve Batı Şeria'yı işgal etme çabalarına karşı durmaya çağırdı.

Ensarullah Hareketi siyasi bürosu ise bir açıklamada bulunarak, "Filistin meselesi ve bu milletin haklarını gasp eden Siyonist rejime karşı adil seçeneklere dayanarak, kararlı duruşumuzu vurguluyoruz." dedi.

Ensarullah Hareketi, Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi'nin önerisiyle Suudi hapishanelerindeki Hamas üyelerini, iki pilot ve bir dizi diğer Suudi askeriyle değiştirmeye hazır olduklarını yineledi.

Ensarullah Hareketi ayrıca, Filistin sorununa yardımcı olmak için resmi ve halk düzeyinde ciddi ve aktif seferberlik çağrısında bulunarak, "Filistin meselesini görmezden gelmek, Siyonist rejim ile ortak bir suçtur ve Amerikan-Siyonist projesine hizmet etmek için açık bir hıyanettir." dedi. (Ajanslar)