Hamas'tan  Direniş Cağrısı

Hamas'tan Direniş Cağrısı

Hamas, Filistin halkını, Aksa’yı korumak için işgalci güçlere karşı harekete geçmeye çağırdı.

 

Hamas, Filistin halkını, Aksa’yı korumak için işgalci güçlere karşı harekete geçmeye çağırdı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Filistin halkına, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik haksız uygulamalarını daha da artıran işgalci güçler karşısındaki mücadelelerini artırma çağrısında bulundu.

Filistin halkını Mescid-i Aksa’yı hedef alan, Müslümanların Aksa üzerindeki rolünü kısıtlayan ve işgalci güçlerin kontrol alanını genişleten yeni uygulamaları asla kabul etmediklerini işgalcinin yüzüne haykırmaya çağıran hareket, işgalci güçlerin Müslümanlara ve Filistin halkına meydan okuyan bu uygulamalarının tehlikeli olduğunu ifade etti.

İşgalci güçlerle temas noktalarında karşı karşıya gelmeye ve çatışmaya çağıran Hamas Hareketi, tüm Filistinli grupların da harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Hareket, Filistin yönetiminden ise işgalci güçlerin Kudüs’ü hedef alan uygulamalarını ortaya çıkarmak için uluslararası sahada harekete geçilmesini istedi.

Hamas hareketinden dün öğleden sonra vakitlerinde yapılan bu çağrı sonrasında dün akşam yatsı namazı sonrasında Mescid-i Aksa çevresinde Siyonist işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandığı öğrenildi. 

 

 

 Siyonist askerlerin Filistinli gençlere plastik mermilerle ateş açtığı Filistinli gençlerin ise sapan taşlarıyla Siyonistlere karşılık verdiği ifade edildi. Siyonist debka sitesinin haberine göre Kudüs'te dün akşam yaşanan olaylarda ondan fazla Filistinli yaralandı.