Hamas'tan büyük darbe! 23 İsrail askeri öldürüldü

Hamas'tan büyük darbe! 23 İsrail askeri öldürüldü

İzzeddin Kassam Tugayları, kurdukları pusuda 23 İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

Tevhidhaber: Sitemizden verdiğimiz özel haberler direnişin verdiği gerçek bilgilerdir.

Türkiye medyasının haberlerini paylaşmamızın sebebi farklı kaynakların bilgilerini aktarabilmektir.

Gerçek rakamlar saklandığı için Türk medyasına da hak verilebilir, ancak bizim aldığımız bilgiler direk çatışmanın ortasından.

Rakamlar şu şekilde: dün gece ki operasyonda 14 siyonist öldürüldü. 24 saatde 30 israil askeri ölürülmüş oldu. Kassam kurulan pusuda 8 siyonistin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Bu sabah itibari ile de operasyonlarda çok sayıda yatalı ve ölü askerleri var. Ancak rakamları Kassam açıkladıktan sonra açıklayacağız

 

MEŞAL'DEN ARAP BİRLİĞİ'NE RET 
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddetti.

Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.

Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna etmeye çalıştığını ifade eden Filistinli kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini aktardı.

'PUSUYA DÜŞÜRDÜK'

Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusunda bulunan Tufah mahallesinde 14 İsrail askerine kurulan pusu sonucu 8 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı. İzzeddin Kassam Tugayları'nın son açıklamasıyla birlikte öldürüldüğü iddia edilen İsrail askeri sayısı 23'e çıktı. Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerine yönelik mayınlı pusu kurulduğu belirtilmişti.

 

 

BAHSEDİLEN HABER

 

İSRAİL 5 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye yönelik  "Koruyucu Hat" operasyonunun bir parçası olduğu belirtilen "kara harekatı"  kapsamında dün gece Bania Roval (20) ve Bar Rahav (21) isimli askerlerin  öldüğünü, 5 askerin de yaralandığını" kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'ye karadan yapılan saldırının başlamasından bu yana  biri yüksek rütbeli 5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi. İsrail ordusu, askerlerin nerede öldükleri hakkında ise herhangi bir  bilgi vermedi.  Açıklamada 2'si ağır 24 askerin de yaralı olduğu kaydedildi. 

Al Jazeera Filistin büro müdürü Velid Ömeri, Netanyahu'nun orduyu Gazze'nin derinlerine sokmakla askeri kayıpların artmasından korktuğunu söyledi. Ömeri'ye göre, askeri kayıpların artması Netanyahu'ya verilen desteği alt üst edebilir. O yüzden İsrail, Gazze'deki ilerleyişini çok sınırlı bir şekilde sürdürüyor.

EN ZOR GECE: EN AZ 13 Şehid, 200 YARALI

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra  yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye,  Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az  13 Filistinlinin şehid olduğunu, 200 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kudra, "İsrail ordusu hedef gözetmeksizin sivil yerleşim birimlerini  hedef aldığı şiddetli top atışları sırasınsa özellikle bölgeye gelen ambulansları  ve ilk yardım birimlerini vurdu." dedi. Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun  Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine 500 metre yakınına kadar ilerlediğini,  halkın top atışı saldırıları nedeniyle şehrin içlerine doğru kaçtığını ifade  etti.

Aynı zaman da Hamas, İsrail ordusunun, sivillerin yaşadığı Şucaiyye,  Tuffah ve Zeytun mahallelerine düzenlediği saldırılarla "Savaş suçu" işlediğini  ilan etti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Şucaiyye'de  yaşanan bir katliam  ve savaş suçudur" dedi.  Zuhri, "İsrail'in bu saldırıları  Filistin halkını yıldıramıyacaktır. Direniş devam edecek, İsrail ordusu ağır  kayıplar verecektir."  ifadelerini kullandı. Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı  saldırılarda şehid Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi  yaralandı.

El cezire