Hamas'tan BM'ye Çağrı

Hamas'tan BM'ye Çağrı

BM'nin Filistin topraklarını siyonist işgalcilerle buranın asıl sahipleri olan Filistinliler arasında paylaştıran 181 sayılı Genel Kurul kararını çıkarmasının yıl dönümü münasebetiyle ...

BM'nin Filistin topraklarını siyonist işgalcilerle buranın asıl sahipleri olan Filistinliler arasında paylaştıran 181 sayılı Genel Kurul kararını çıkarmasının yıl dönümü münasebetiyle bir açıklamada bulunan Hamas sözcüsü Fevzi Berhum BM'den biraz da Filistinlilere insaf eden kararlar çıkarmasını istedi.

Fevzi Berhum, aynı zamanda Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü olarak değerlendirilen ve 181 sayılı paylaştırma kararının yıl dönümüne denk gelen gün münasebetiyle yaptığı açıklamada BM'nin siyonist işgal ve terör karşısında acilen gerçekçi ve ciddi kararlar çıkarması, Filistin halkına yapılan haksızlıklara karşı samimi tavırlar sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Berhum, siyonist işgalcinin işlediği cinayetlerden dolayı yargılanmasını ve Filistin halkına insaf eden duruşlar ortaya konması için adımlar atılmasını talep etti.

Berhum açıklamasında aslında siyonistlerin işgali altında geçen her günün bir Filistin'le dayanışma günü olması ve bu dayanışmanın fiili bir karşılığının mutlaka olması gerektiğini ifade etti.