Hamas’tan Batı Yaka Halkına Selam, Şehitlerine de Taziye

Hamas’tan Batı Yaka Halkına Selam, Şehitlerine de Taziye

Batı Yaka'da, Kudüs'te ve 1948 topraklarında halk Gazzelilere destek için meydanlara indi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Gazze’deki kardeşleriyle dayanışmak ve direnişe olan biatini yenilemek için Kadir gecesi, Cuma ve Cumartesi günlerinde başlattığı direnişte verdiği dokuz şehit için taziye mesajı yayınladı.

Hareketin çağrısına olumlu yanıt verip meydanlara inen Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki bütün şehir, belde, köy ve mülteci kamplarında meydanlara inen ve direnişin arkasında olduğunu ifade eden Filistin halkını da selamladığını belirtti.

İşgalciye gerçek manada baskı kurmak için Batı Yaka’da direnişin başlatılmasında bütün grupların ve etkin çevrelerin hemfikir olduğuna dikkat çeken Hamas, Gazze halkına destek ve işgalciye baskı kurmak amacıyla intifadanın sürdürülmesi ve çatışma alanının genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Perşembe gününden beri Batı Yaka’da yaklaşık 60 noktada meydana gelen çatışmalarda değişik gruplara mensup 9 kişi şehit olurken 500 kişi de atılan gazlardan, plastik mermilerden ve gerçek mermilerden yaralandı.