Hamas'tan Aksa Açıklaması

Hamas'tan Aksa Açıklaması

Hamas, işgal rejimiyle yapılacak en büyük savaşın Mescidi Aksa için olacağını belirtti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimiyle yapılacak en büyük savaşın Mescidi Aksa için olacağını, direnişi kötü göstermek için yapılan bütün çabaların eninde sonunda başarısızlığa mahkûm olacağını belirtti.

Hamas hareketi son gelişmelerle ilgili olarak bugün (16 Eylül Çarşamba) bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Herkesçe bilinen bir gerçektir ki Mescidi Aksa’nın bugün karşı karşıya kaldığı saldırı ve baskılar, Siyonist hahamlarla, Siyonist yönetici ve yerleşimcilerin hazırlayıp uyguladıkları planların bir sonucudur. Ancak işgalcinin bu kirli planını uygulamak için seçtiği zaman dikkat çekicidir. Çünkü işgalci Mescidi Aksa’ya yönelik kirli planlarını kamufle etmek için birçok taraf ve çevreyi de devreye sokmuştur.”

Açıklamada, Filistin Yönetimi’nin işgale karşı direnenleri tasfiye etmek için çaba göstermesi, onları tutuklaması, kovalaması ve nefes aldırmaması, Gazze halkını kuşatması, dışlaması ve Filistinlileri aşağılamasının halkın dikkatini Yahudileştirme planlarından başka yönlere çevirme çabasından başka bir şey olmadığı hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, Amerika’nın Hamas liderlerini suçlu göstererek Mescidi Aksa’ya yönelik baskı ve zulümlere yeşil ışık yaktığı ve işgalcinin uygulamalarına onay verdiği de belirtildi.

Filistin halkının işgalciyle yapacağı en büyük savaşın Mescidi Aksa için olacağını belirten Hamas, Aksa için daha önce intifada başlatan bu halkın yeniden intifada başlama gücüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Hareket açıklamanın sonunda, bütün Filistin halkından işgalcinin cinayetlerine karşı ellerindeki bütün imkânlarını kullanmalarını istedi.

 

FİEM