Hamas'tan Abbas'a; intifadaya Destek Ol...

Hamas'tan Abbas'a; intifadaya Destek Ol...

Hamas yöneticilerinden Berdevil, Abbas'a İsrail'e karşı inntifadaya katılma ve destek verme çağrısında bulundu

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a İsrail karşısında Batı Şeria ve Kudüs'teki "halk intifadası"na katılma çağrısında bulundu.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Salah el-Berdevil, Kudüs intifadasının, İsrail'in aralıksız ihlalleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınları ile sivilllere yönelik saldırılarına tepki olarak başladığını ifade ederek, "Abbas, Filistin halkıyla beraber intifadaya katılmalı" dedi. 

Kudüs'te Müslüman kadınlara yönelik saldırılarla bağlantısı olması, Mescid-i Aksa intifadasının, Arap ve Müslümanları da kapsayacağının işareti olduğunu söyleyen Berdevil, "İntifada, Arap ve Müslümanların kutsal değerleriyle ilişkilidir. Kesintiye uğraması da mümkün değildir" diye konuştu.

Berdevil, Hamas mensubu milletvekili Hasan Yusuf'un bu sabah Batı Şeria'da gözaltına alınmasını, "İsrail, Yusuf'un medya açısından tehlike arz ettiğine inanıyor. Bu nedenle Yusuf'u, Batı Şeria sahnesinden uzaklaştırmak için gözaltına alındı. Bu, İsrail'in Filistin intifadası ve direnişini sekteye uğratma çabası, alışılmış bir durum" sözleriyle değerlendirdi.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.