HAMAS:"Mısır'daki patlamalarla alakamız yok!"

HAMAS:"Mısır'daki patlamalarla alakamız yok!"

HAMAS, Mısır patlamalarıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Sözcüsü, Hamas'ın mısır'daki patlamalara karıştığı yolunda çıkan haberlere temasla bu haberlerin tümünün asılsız olduğunu ve HAMAS'ın kesinlikle Mısır olaylarıyla hiçbir irtibatının olmadığını bildirdi.
HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas'ın Mısır'ın Mansure şehrindeki patlamalarla veya Mısırda vuku bulan öteki olaylarla hiçbir irtibatının olmadığını açıkladı.
Öte yandan Gazze'deki Filistin hükümeti, siyonist işgalcinin Gazze'ye yönelik düşmanca politikalarına ve saldırılarına karşı tavır koymaları ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için Mısırlı yetkililerle irtibat içinde olduğunu bildirdi.
Gazze'deki İsmail Heniyye hükümetinin sözcüsü İhab el-Gasin konuyla ilgili açıklamasında, Mısır hükümetinin siyonist işgalcilerin tırmanan şiddetine ve düşmanca saldırılarına karşı tavır koyması için yetkililerle irtibat halinde olduklarını söyledi.
Açıklamada Mısır'ın yaklaşık bir yıl önce Filistin ile siyonist işgal devleti arasında sağlanan ateşkeste arabuluculuk yaptığı ve Gazze'ye yönelik tüm saldırıların önlenmesi Gazze tarafından da direnişçilerin ateşkese uyarak işgalci tarafına yönelik eylemleri durdurmalarının sağlanması konusunda garantör devlet görevi üstlendiği hatırlatıldı.
Bu arada Filistin Bakanlar Kurulu'nun Basın Danışmanı Tahir en-Nunu da siyonist işgal güçlerine yönelttiği çağrıda saldırıları derhal durdurmaları ve Filistin direnişinin sabrını ölçmemeleri gerektiğini hatırlattı. Nunu, Filistin direnişinin bu saldırılara nasıl karşılık vereceğini bildiğini ifade etti.
İşgal devletinin savaş uçakları bugün öğle saatlerinde Filistinli bir keskin nişancının bir İsrail güvenlik görevlisini öldürdüğü iddiasıyla Gazze'ye saldırı düzenlemiş, üç yaşındaki bir kız çocuğun ölümüne yedi kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.