Hamasın Yeni Siyasi Lideri İlk Açıklamasını  Yaptı

Hamasın Yeni Siyasi Lideri İlk Açıklamasını Yaptı

İsmail Heniyye, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı seçildikten sonra ilk açıklamasında Filistinli esirlere seslendi

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, esirlerin onuru ve özgürlüğe kavuşmaları için büyük çaba sarf edildiğini belirterek, esirler davasının önceliklerinin başında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Heniyye, bugün öğleden sonra Gazze'nin Es-Seraya Meydanı'nda kurulu esirlere destek çadırını ziyaret etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı seçildikten sonra ilk açıklamasını yapan Heniyye, Filistinli esirlere seslenerek, işgal yönetiminin esirlerin iradelerini kırma çabalarının boşa gideceğini ve esirlerin hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

'Sizi özgürlüğe kavuşturmak milli bir görevdir. Onurunuz Filistin halkının onurudur' diyen Heniyye, esir ailelerini de selamlayarak gösterdikleri sabra övgüde bulundu.

Esir ailelerinin sabır ve direnişlerinin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere güç ve moral verdiğini belirten Heniyye, esirlerin mücadelesinin Filistin halkıyla işgalciler arasındaki ilişkiyi yeniden çizdiğini söyledi.

Heniyye, Filistin halkının rahminden doğan Hamas Hareketi liderliğine seçilmekten şeref duyduğunu ve Hamas Siyasi Birimi Başkanı seçildikten sonra ilk olarak esirlere destek çadırını ziyaret ettiğini ifade etti.