"Hamas'ın Tünelleri İsrail'e Kadar Uzanıyor"

"Hamas'ın Tünelleri İsrail'e Kadar Uzanıyor"

Batı Şeria’daki intifadanın İsrail tarafında yol açtığı endişe hala etkisini korurken, İsrail basınında yayımlanan raporlar Gazze’deki tünellerin de korkulu rüyaları olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Batı Şeria’daki intifadanın İsrail tarafında yol açtığı endişe hala etkisini korurken, İsrail basınında yayımlanan raporlar Gazze’deki tünellerin de korkulu rüyaları olmaya devam ettiğini ortaya koydu. İsrail basınında yer alan iddialara göre, Gazze’deki tüneller işgal altındaki topraklara kadar uzanıyor.

Konuyla ilgili olarak İsrail’de yayın yapan Kanal 10 televizyonu İsrail ordusundaki bir komutanın şu ifadelerine yer verdi: “Hamas İsrail’in içine kadar tünel kazmayı başardı. Gazze’nin yakınlarındaki yerleşim birimlerinde yaşayan yerleşimcilerden yer altından bu yönde sesler duyduklarına dair gelen şikayetler gittikçe artıyor.”

Öte yandan İsrail’de yayın yapan Kanal 1’de ise Hamas’ın denizdeki gücünü ve savaşçı sayısını artırdığı ifade edildi. Haberde Hamas’ın deniz gücünün büyük bir tehlike unsuru olduğu ifadesine yer verildi.

Gazze’deki direniş grupları ise gerçekleştirdikleri son toplantının ardından yaptıkları açıklamada işgal güçlerinin hata yapması durumunda karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladılar. Netanyahu’nun yaptığı açıklamaların Filistinlileri asla korkutmadığını ifade eden gruplar, hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ettiler.

Tünellerle ilgili endişe tüm İsrail’e yayıldı. İsrail’deki sol cenah Netenyahu’nun ve Savunma Bakanı Moşe Yalon’un haberler karşısında gevşek bir tavır takınmalarını kınadı.

Knesset üyesi Omer Bar-Lev, Netenyahu’nun zayıf siyasetinin Hamas ve Hizbullah’a cesaret verdiğini ifade etti. 

 

 

 

islamianaliz