Hamas'ın kuruluş kutlamalarına müdahale

Hamas'ın kuruluş kutlamalarına müdahale

El-Halil kentinde Hamas'ın kuruluş yıl dönümü kutlamalarına müdahale eden İsrail askerleri 2 Filistinliyi yaraladı

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Hamas'ın kuruluş yıl dönümü kutlamalarına müdahale eden İsrail askerlerinin 2 Filistinliyi yaraladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Filistinlilerin El-Halil kentinde kutlamaların yapılacağı alana girmesine izin vermedi. Alana kurulan platformu yıkan askerler, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Olaylarda 2 Filistinli plastik mermi nedeniyle yaralanırken, onlarca kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Öte yandan Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin, Ramallah'ınEn-Nebi Salih, Belin, Nalin ile Nablus'un Kefer Kudum ve Beyt Lahim'inEl-Masere beldelerinde düzenlenen gösterilere, ses bombası, göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi ile müdahale ettiği belirtildi. Olaylarda çok sayıda Filistinlinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

İsrail makamları henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Şeyh Ahmed Yasin tarafından kurulan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), dün mensuplarını kuruluşunun 27. yıl dönümü kutlamalarına katılmaya çağırmıştı. Kutlamalarda Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in telefonla katılımcılara sesleneceği duyurulmuştu.