"Hamas'ı Anlamakta Zorluk Çekiyorlar"

"Hamas'ı Anlamakta Zorluk Çekiyorlar"

Siyonist Kaynaklar: “İsrail İstihbaratı Hamas’ın Planını Anlamakta Güçlük Çekti”

Siyonist kaynaklar, İsrail istihbarat birimlerinin Hamas’ın işgal askerlerini Gazze’ye çekme niyetini anlamaktan aciz kaldığını belirterek, Hamas’ın İsrail’in kara harekatı yapmasından çekindiği düşüncesinin aksine İsrail askerlerini kara harekatına çekmek istediğini belirttiler.

İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Walla haber sitesi, istihbarat birimlerinin Hamas’ın ne yapmak istediğiyle ilgili olarak ikinci kez yanıldıklarını yazarak, istihbarat birimleriyle siyasi liderlerin Hamas’ın kara harekâtı istemediğini ve savaşmak yerine Mısır’ın ateşkes önerisini kabul edeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Walla sitesi liderlerin bu kanaatlerine savaşın başında bazı İsrailli liderlerin “Hamas dizleri üzerine çökecek ve ateşkes için yalvaracak” sözlerini delil olarak gösterdi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hamas İsrail askerlerini öldürmek veya kaçırmak için onları Gazze’ye kara saldırısı yapmaya çekmeyi başardı.  Hareketin uzun süre direniş gösterme ve savaşma gücüne sahip olmadığı da yanlıştır. Çünkü Hamas uzun süredir kendini buna hazırlıyordu.”