Hamas'dan "Vefa ve Sebat" Etkinliği

Hamas'dan "Vefa ve Sebat" Etkinliği

Hamas Şehit Komutanlar İçin Düzenlediği "Vefa ve Sebat" Etkinliği dün yapıldı...

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin direnişi liderlerinin şehadet yıldönümlerini anmak üzere düzenlediği "Vefa ve Sebat" etkinliği bugün (23 Mart Pazar) öğlen yerel saatle 13:00'te başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Filistinlilerin abluka altındaki Gazze'nin dört bir yanından yürüyerek veya çeşitli araçlarla gelerek sabah erken saatlerden itibaren etkinliğin yapılacağı "Es-Seraya" Meydanı'nı doldurduğunu söyledi.

Hamas Hareketi dün etkinlikle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklamış ve Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz Er-Rantisi ve İbrahim El-Mekadime gibi şehit liderlerin anısına düzenlenen etkinliğe Filistinli grupların liderleriyle toplumun önde gelen şahsiyetlerinin de katılacağını belirtmişti.

Hamas Hareketi tarafından bugün şehit komutanlar anısına etkinliğin düzenlendiği Gazze kentinin Es-Seraya Meydanı'nda Birinci İntifâda'dan önce işgal güçleri tarafından idare edilen bir cezaevi bulunuyordu. Söz konusu cezaevi 1993 yılında Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik merkezine dönüştürüldü. Daha sonra Hamas hükümetleri tarafından da güvenlik merkezi olarak kullanılan bina işgal ordusu tarafından bombalanıp yıkılınca binanın olduğu yer halka açık meydana dönüştürüldü.