Hamas'dan Ümmet'e Çağrı

Hamas'dan Ümmet'e Çağrı

Hamas, Ümmeti "Filistin'i Özgürleştirme Savaşı"na Hazırlanmaya Çağırdı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Arap halklarını ve İslam ümmetini Filistin'i özgürlüğüne kavuşturma savaşına hazırlanmaya davet ederek, ümmetin 1967'de işgalci düşmana yenilmiş olmasının tamamen teslim olacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Bugün (5 Haziran Perşembe) En-Nekse'nin 47'inci yıldönümü. En-Nekse'nin sonucu olarak Siyonist işgal güçleri Batı Yaka'yı, Gazze Şeridi'ni, Doğu Kudüs'ü, Golan'ı ve Sina Yarımadası'nı işgal etti. 350 binden fazla Filistinli ve 150 bin Suriyeli topraklarından göç ederek mülteci durumuna düştü. İşgal güçleri En-Nekse'de 15 binden fazla Arap öldürdü.

Hamas Mülteci İşleri Dairesi, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Filistin'in Arap ve İslam toprağı olduğu ve ne kadar sürerse sürsün işgalin bu gerçeği değiştiremeyeceği, Filistin'in ve ümmetin özgür insanlarının işgale son vermek için ellerinden geleni yapacakları ifade edildi.

Gerek 1948 mültecileri olsun ve gerekse 1967 mültecileri olsun hepsinin çıkarıldıkları topraklara geri dönmelerinin Filistinlilerin, Arapların, Müslümanların ve dünyanın özgür insanlarının sorumluluğu olduğu belirtilen bildiride, Kudüs halkının direnişinin desteklenmesi çağrısı yapıldı.