Hamas'dan Tebrik Mesajı

Hamas'dan Tebrik Mesajı

‘İsrail’le normalleşmek ihanettir’ diyen isim Tunus’a cumhurbaşkanı oldu, Hamas’tan ilk yorum geldi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Tunus Cumhurbaşkanı seçilen Kays Said’i telefonla arayarak seçimlerde kazandığı zafer dolayısıyla kutladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Heniyye’nin ofisinden dün yapılan açıklamada, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı’nın Tunus Cumhurbaşkanı seçilen Kays Said’in Filistin davası ve özellikle işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme konusunda ortaya koyduğu tavrı, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi vatana ihanet kabul etmesini ve konuşmalarında Filistin’e vurgu yapmasını takdir ettiği belirtildi.

Açıklamada, Heniyye’nin Kays Said’in Tunus Cumhurbaşkanı seçilmesi münasebetiyle Filistin halkının Tunus halkına selamlarını ilettiği kaydedildi.

Heniyye’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Heniyye’ye kendisini arayıp kutladığı için teşekkür etti ve Filistin’in Arapların vicdanında daima var olmaya devam edeceğini söyledi.

Açıklamada ayrıca Kays Said’in özgürlüklerine kavuşup başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurmaları için Filistinlilerin yanında olacağını ifade ettiği, Filistin halkına ve özellikle de büyük bir sabır ve direniş örneği ortaya koyan Gazzelilere selam gönderdiği, Filistin ve Tunus halkları arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğine işaret ettiği bildirildi.