Hamas'dan Netanyahu'ya Yüzde Yüz Cevabı

Hamas'dan Netanyahu'ya Yüzde Yüz Cevabı

Hamas: "Netanyahu Gazze'de Yüzde 100 Başarısız Oldu"...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (5 Ağustos Salı) öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta yüzde 100 başarısız olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, "Hâlâ yapabileceğimiz çok şey var. Netanyahu yüzde 100 başarısız oldu" dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal ordusunun elinden gelen gayreti gösterdiğini fakat başarının yüzde 100 garanti edilemeyeceğini söylemişti.

Netanyahu, bu sabah yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların "karmaşık" olduğunu belirterek, Gazze'de zor şartlarda görev yaptıklarını söylediği işgal askerlerine teşekkür etti.

Askeri operasyonun Hamas'ın yıllarca üzerinde çalıştığı stratejiye darbe vurduğunu iddia eden Netanyahu, ordunun elinden geleni en üst düzeyde yerine getirdiğini ve en başından beri sonucun yüzde 100 garanti edilemeyeceğini söylediğini bildirdi.

Mısır'ın dün gece yaptığı üç günlük ateşkes çağrısını Filistinli grupların ve İsrail'in kabul etmesi üzerine bu sabah 08:00'de ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte işgal güçleri Gazze Şeridi'nden çekildi.

 

 

fiem