Hamas'dan Mısır Cuntasına Cevap

Hamas'dan Mısır Cuntasına Cevap

Hamas lideri Mahmud ez-Zahar, İhvan'ın terör örgütü olmadığını belirterek, Mısır rejiminin bu tür hamlelerinin boşa çıkacağını söyledi...

Filistin Direniş Hareketi Hamas'ın liderlerinden Doktor Mahmud Zahar kendisine Mısır cuntasının Hamas'ı terör örgütleri listesine alma kararı hakkında sorulan bir soruyu şöyle cevaplandırdı: "Böyle bir sınıflandırma ne bir şeyi bir adım öne alabilir ne de geride bırakabilir. Mısır kalkıp da bütün Arap ve İslam dünyasına "Hamas terör örgütüdür" dese kimse buna inanmaz. Zaten bugün Mısır'ın Gazze'ye uyguladığı ambargo, ondan bize gelen kötülük, bir terör örgütüne yapılandan bin beterdir" dedi.

Öte yandan Zahar, Müslüman Kardeşler Cemaati'nin bir terör örgütü olmadığını, hatta hareketin düşmanı olanların bile onu böyle görmediğini işaret etti.

Bu kararın İhvan-ı Müslimin'in halk nazarındaki meşruiyeti ile resmi yollarla baş edemeyen Mısır cuntası tarafından kasıtlı olarak atıldığını belirten Zahar, İhvan-ı Müslimin'i terör örgütü ilan edenlerin Mısır'daki İhvanı Müslimin ile dünya genelindeki İhvan'ı Müslimin kuruluşları arasındaki ilişkiyi göremeyecek kadar cahil olduklarını ifade etti.

Zahar bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Altını çizerek söylüyoruz ki, biz Mısır'daki Müslüman Kardeşler Cemaatinin mensubu, üyeleri değiliz. Cemaatin uluslararası uzantısı kararından maksad buysa, bu kararı alanlar büyük cehalet içindedir. Ne yani şimdi Endonezya'daki Müslüman Kardeşler bu karara göre terörist mi sayılacak? Yoksa Mısır bütün dünyayı karşısına alıp, çatışma içine girmek mi istiyor?".


isra haber