Hamas'dan İsrail'e Boykot Çağrısı

Hamas'dan İsrail'e Boykot Çağrısı

İşgal güçleri son Gazze saldırısında üç yaşında bir çocuğu şehit etti 8 kişiyi de yaraladı

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, uluslararası camiadan Filistin halkına karşı her türlü cinayet ve barbarlığı sürdüren ırkçı işgal rejimine verdiği desteği çekmesini ve onu her alanda boykot etmesini istedi.

Geçen Salı günü işgal uçaklarının düzenlediği hava saldırısı sorucu şehit olan El-Meğazi mülteci kampından üç yaşındaki kız çocuk Hala Ebu Sebiha’nın evinin önünde dün (27 Aralık Cuma) basın açıklaması yapan hükümet sözcüsü İsra El-Mudellel, çocukların saldırılarda hedef alınmasının ve halka ambargo uygulanmasının toplu cezalandırma olduğuna dikkat çekerek, Filistin hükümetinin toprağına ve yavrularına yapılan zulümlere karşı suskun kalmayacağını söyledi.

Hükümet sözcüsü işgal rejiminin saldırılarda masum çocukları ve sivilleri vurmasının, kadın ve çocukların korunmasını öngören Birleşmiş Milletler Dördüncü Cenevre Anlaşması'na aykırı olduğunu belirtti.

El-Mudellel yaptığı açıklamada ayrıca, işgal güçlerinin Gazze saldırılarında meşru olmayan silahları kullandığını; kadın, çocuk, yaşlı ve hastaları ayırt etmediğini, son olaylarda bir kız çocuğu şehit etmesi ve 14 sivili de yaralamasının bölgedeki çocuklar arasında korkunun yayılmasına neden olduğunu ifade etti.

fiem