Hamas'dan İslam Dünyasına Çağrı

Hamas'dan İslam Dünyasına Çağrı

İslam ülkelerine seslenen Hamas lideri Halil El-Hayye, "Sizden başkentlerinizi işgalciye açmanızı değil, bize destek vermenizi istiyoruz” dedi.

İslamî Direniş Hareketi Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, işgalci İsrail rejimiyle ateşkes konusunda arabulucu durumunda olanların Gazze’de direniş gruplarının testinde olduklarını hatırlatarak, Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılması konusunda varılan uzlaşının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazze’de basın toplantısı düzenleyen El-Hayye, Gazze halkıyla arkasında duran Filistin direnişinin toprakları üzerinde onurlu bir hayat, işgali sonlandırma ve ona karşı durma konusunda yoluna devam ettiğini belirtti.

Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerinin hedeflerini gerçekleştirme konusunda adımlarını sıklaştırdığını hatırlatan El-Hayye “halkımız kararlıdır, ilkelidir ve azimlidir. Yürüyüşlerimiz hedeflerimize ulaşıncaya kadar devam edecektir. Siyonist düşman şu anda direnişin testi altındadır. Aynı şekilde arabulucular da test aşamasındadırlar. Onların uzlaşılan maddeleri hayata geçirmede ve işgalciyi engelleme noktasında ne kadar etkili olduklarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Bazı Arap ülkelerinin işgalciyle ilişkileri normalleştirmelerini eleştiren El-Hayye, bu adımın Filistin davasını, hak ve hukukunu arkadan hançerlemek olduğunu söyledi.

Arap ülkelerinden ilişkileri normalleştirmekten vazgeçmelerini isteyen El-Hayye “Kardeşler! Sizden başkentlerinizi işgalciye açmanızı değil, bize destek vermenizi istiyoruz” çağrısını yaptı.

İşgalci İsrail'e de seslenen El-Hayye “Ne kadar kapılar sana açılsa da sen burada geçicisin. Sonun yok olmaktır” mesajını verdi.