HAMAS'dan Füze Denemesi

HAMAS'dan Füze Denemesi

Qodsna'nın Filistinli haber kaynaklarından aktardığına göre, Hamas Gazze'de füze denemesi yaptı. İsrail basınına göre, Hamas ve İslami Cihad'ın bu tür denemeleri, gelecekteki her bir çatışmada Aşkelon yakınlarındaki gaz platformlarını hedef almak.

Hamas'ın gerçekleştirdiği bu deneme Siyonistler için oldukça hassas bir konu. Gazze'deki bu manidar denemeler her defasında yeni bir ekomomik ve tıbbi abluka eşiğinde gerçekleşiyor.

Siyonist rejim güvenlik birimlerine göre, Hamas bu denemeleri füzelerinin hızını ve etkisini artırmak için yapıyor.

Siyonist medya ise füzelerin ateşlenmesinin Gazze sınırına yakın bölgelerde yaşayan yerleşimcileri tergin ettiğini ve yerleşimcilerin tatbikatı dikkatle izlediklerini ifade etti.

Bir kısım İsrail basını da, Hamas ve İslami Cihad'ın gelecekteki her bir çatışmada Aşkelon yakınlarındaki gaz platformlarını hedef almak üzere gerçekleştirdiği bu tatbikatlardan dolayı İsrail ordusunun oldukça tedirgin olduğunu duyurdu.

Filistinli aktivistlerinden Ebu Yasir ise şöyle konuştu: 'Yaptığımız şey İsrail'in Batı Şeria'nın bir kısmını ilhak kararına ve Mescid-i Aksa'ya yapılan ihanete cevaptır.' (kudusgunu.com)