Hamas'dan Dikkat Çeken Açıklama

Hamas'dan Dikkat Çeken Açıklama

İsrail uçakları bugün (17 Ağustos Cumartesi) sabah Gazze'de muhtelif noktalara hava saldırıları düzenlediler.

İsrail savaş uçakları Gazze'nin doğusundaki Doğu Mezarlığı yakınında bir tarım arazisini ve Gazze'de Tuffah mahallesinin doğusunda bir noktayı hedef alan saldırılar düzenlediler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberlere göre İsrail uçakları Gazze'nin orta bölgesindeki Deyru'l-Belah'ın doğusunda da bir tarım arazisine en az dört füze attılar.

İşgal güçlerine ait uçakların saldırılarının hedef alınan bölgelerde ciddi korku ve telaşa neden olduğu ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma hakkında bilgi verilmediği ifade edildi.

Yediot Aharanoot gazetesi dün yani Cuma akşamı yayınladığı haberde Demir Kubbe sisteminin Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine füze saldırısı girişimlerini engellediğini iddia etmişti.

Siyonistlere ait gazete bir füzenin sistem tarafından engellenip düşürüldüğünü iki füzenin ise Sderot yahudi yerleşim merkezi yakınındaki boş bir araziye düştüğünü iddia etmişti.

Siyonistlere ait Hadşut 24 sitesi ise Demir Kubbe'nin Gazze tarafından Sderot tarafına atılan üç füzeye engel olduğunu iddia etmişti.

İşgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi de Sderot yahudi yerleşim merkezinde ve Ur Hanir, Neir Amm, Erez, Gayim ve Efim kibbutzlarında (çiftliklerinde) uyarı sirenlerinin çaldığını iddia etti. Bu kişi de Gazze tarafından yahudi yerleşim merkezleri tarafına bir füze atıldığının tespit edildiğini ve bu füzenin de Demir Kubbe tarafından düşürüldüğünü ileri sürdü.

Hamas: İsrail dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum saldırıların sonrasında bugün (17 Ağustos Cumartesi) sabah yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarının aslında Batı Yaka'da gerçekleşen kahramanca faaliyetlerden dikkatlerin başka yöne çekilmesi amacı taşıdığını söyledi.

Berhum, Batı Yaka'daki eylemlerin aslında siyonist düşmanın hesaplarını bozduğunu ve dahili krizlerini daha da derinleştirdiğini vurguladı.

Berhum açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz Batı Yaka'daki kahramanca eylemleri selamlıyoruz. Kahraman direniş, Gazze'nin bu krizlerin ihraç edilmesi için bir alan olmasına müsaade etmeyecektir."

Hamas sözcüsü cevabın Filistin halkının Batı Yaka'da, Gazze'de ve bütün Filistin bölgelerinde direniş ve cihad faaliyetlerinin genişlemesi çapında olacağını, direnişin halkını savunmayı ve onun çıkarlarını korumayı kendine bir görev bildiğini ifade etti.