Hamas'dan Ardı Ardına İntifada Sesleri

Hamas'dan Ardı Ardına İntifada Sesleri

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Filistinlilerin, İsrail'in yasadışı yerleşim faaliyetleri ve ekonomik zorluklar nedeeniyle BATI ŞERİA'da bir intifada'nın patlak vereceğini söyledi.

Hamas sözcülerinden Hussam Badran Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinliler'in İsraille doğrudan yüzleşebileceği büyük bir İntifada'nın kapıda olduğunu söyledi.

Badran öte yandan, Batı Yaka'da İsraille koordineli bir şekilde hamas üyelerini tutuklayan Filistin yönetimini de suçlayarak onların da bedel ödeyeceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta yine Hamas hareketinin sözcülerinden Ebu Zuhri, Siyonist işgal rejimini Batı Yaka halkına veya cezaevlerinde tutulan kahraman esirlere karşı ahmakça bir tutum içine girmemesi yönünde uyararak, Filistin halkının işgale karşı büyük bir intifâdaya hazırlandığını söylemişti.

Diğer taraftan Şehid Kassam Mücahidinin ailesine taziye mesajına giden İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı ve Filistin eski Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin İntifâdası'nın yakın tarihin tanıdığı en büyük olgu olduğunu söyledi.

Heniyye Yıllarca süren hareketsizliğin ardından ayağa kalkarak Filistin direnişine ve davasına yeniden itibar kazandıran Batı Yaka ve El-Halil halkına selamlarını gönderen Heniyye, Gazze'nin Eş-Şucaiyye Mahallesi doğusunda çöken tünelde şehit olan altı El-Kassam Tugayları üyesinin ailelerinin metanetine övgüde bulunarak, "Size taziyeye geldik fakat sizin inancınızın ve moralinizin yüksek olması bize güç verdi. Bu da Filistin halkının direnişe bağlılığının ne kadar samimi olduğunu gösteriyor" dedi.

TEVHİDHABER