Hamas'dan Aksa Açıklaması

Hamas'dan Aksa Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'nın ancak bedel ödenerek özgürlüğe kavuşturulabileceğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'nın ancak bedel ödenerek özgürlüğe kavuşturulabileceğini söyledi.

Hamas, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 49'uncu yıldönümü münasebetiyle bugün (20 Ağustos Pazartesi) yayınladığı bildiride, direniş gruplarıyla birlikte Filistin'i ve Kudüs'ü işgalden kurtarmaya, mültecilerin dönüşünü sağlamaya ve esirleri işgal zindanlarından kurtarmaya, başkenti Kudüs olan bağımsız Kudüs devletini kurmaya güçlerinin yettiğini ifade etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin Filistin halkının eşsiz buluşlarından biri olduğunu belirten Hamas, Filistin halkının evlatlarıyla birlikte söz konusu faaliyetlerin amacına ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

Hamas, Mescid-i Aksa'nın yakılışının yıldönümünde Kudüs'te yıkımların ve Yahudileştirme faaliyetlerinin devam ettiğini, elçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD'nin Yahudileştirme faaliyetlerine verdiği desteğin tüm sınırları aştığını belirtti.

Kudüs'te yaşananların yeni bir haçlı savaşı olduğuna dikkat çeken Hamas, işgal rejiminin Yahudi ulus devleti yasasıyla kentte etnik temizliği hızlandırdığını kaydetti.

21 Ağustos 1969 Perşembe günü sabahı Mescid-i Aksa'da Avusturalyalı fanatik Yahudi Michael Dennis Rohan ve kimlikleri gizlenen daha başka Siyonistlerin kundaklaması sonucu büyük bir yangın çıktı. Yangında El-Kıbli Mescidi büyük hasar gördü.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi