Hamas'dan Açıklama

Hamas'dan Açıklama

Hamas: "Er-Ramuni'nin İdam Edilmesi Kudüs'teki Etnik Temizliğin Kanıtı"...

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs'te kent sakinlerini hedef alan cinayetlerin etnik temizlik olduğunu ve işgal yönetiminin desteğiyle gerçekleştirildiğini belirterek, ilgililerin sözkonusu cinayetleri durdurmak için acilen harekete geçmelerini istedi.

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah erken saatlerde Kudüs'ün Et-Tur Mahallesi sakinlerinden 32 yaşındaki Yusuf Hasan Er-Ramuni'yi şehit etti. İsralli otobüs şirketinde şoför olarak çalışan gencin cesedi çalıştığı otobüsün içinde asılı olarak bulundu.

Hamas Hareketi sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (17 Kasım Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrailli askerlerin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri sistematik bir şekilde öldürmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Batı Yaka'da direnişin baskı altında olması ve Filistin Yönetimi tarafından elinin bağlanması nedeniyle işgalcilerin rahatça Filistinlilerin kanını dökmeye cüret ettiklerini bildiren Burhum, Arap ve İslam ülkelerinin de Kudüs'te yaşanan ihlallere ve cinayetlere tamamen kayıtsız olduğunu ifade etti.

İşgalcilerin Kudüs halkıyla başbaşa kaldığını ve onları diledikleri gibi öldürdüklerini, göçe zorladıklarını ve evlerini yıktıklarını belirten Burhum, Er-Ramuni'ye yapılanın korkunç bir cinayet olduğunu ve bu cinayetin Arap ve İslam dünyası ile uluslararası toplumun vicdanını harekete geçirmesini ümit ettiklerini dile getirdi.