Hamas'dan Abbas'ın Gazze'ye Operasyon Talebine Sert Tepki

Hamas'dan Abbas'ın Gazze'ye Operasyon Talebine Sert Tepki

Hamas: “Abbas’ın Araplardan Gazze’ye Savaş Talebi Çok Tehlikeli ve Sorumsuzca”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)  Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın "Kararlılık Fırtınası"nın Filistin halkına karşı tekrarlanmasını talep etmesinin tehlikeli ve sorumsuzca olduğunu belirtti.

Abbas’ın açıklamalarına tepki gösteren Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Araplardan işgalcinin arzusuna göre konuşan ve hareket eden Mahmud Abbas’ı cezalandırmalarını istedi.

Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, “Mahmud Abbas zaten meşruluğunu kaybetmiş biridir. Onun bu koltukta kalması Filistin ulusal uzlaşına bağlı olmasına bağlıdır. Ulusal konsensüsün dışında bir tutum sergileme, halk adına konuşma ve kararlar alma hakkına sahip değildir” dedi.

Dün Arap ülkelerinin Yemen’e karşı başlattıkları "Kararlılık Fırtınası" adlı operasyonu değerlendiren Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Arapların Yemen gibi karışıklığın hâlâ sürdüğü Suriye, Irak, Filistin, Libya ve Somali’ye karşı da benzer bir operasyon yapmalarını talep ettiğini ifade etti.

Ondan önce onun danışmanlarından eski Evkaf Bakanı Mahmud Hebbaş da dün Cuma hutbesinde Araplardan Gazze’ye yönelik benzer bir operasyon yapmalarını istemişti.