Hamas'a Bir Tehdit'de Siyonist Ordu'dan

Hamas'a Bir Tehdit'de Siyonist Ordu'dan

İşgal Rejimi Ordu Bakanı Hamas'a Ait Hedefleri Vurmakla Tehdit Etti

İsrail Ordu Bakanı Moşe Yaalon, işgal ordusunun "İsrail Devleti" vatandaşlarının güvenliğini tehdit edecek herkese saldırı için harekete geçeceğini bildirerek, son gerilimin sorumluluğunu Hamas'a yükledi.

Yaalon, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze Şeridi'nde durumu kontrol altına almaması ve işgal rejimine yönelik saldırıları önlememesi halinde işgal ordusunun Hamas'a ait hedefleri vuracağını söyledi.

Dün akşam (19 Ocak Pazar) işgal uçaklarının İslami Cihad üyesi bir Filistinliyi hedef alması üzerine konuşan Yaalon, "Vatandaşlarımızın hayatını tehdit eden herkese karşı harekete geçeceğiz ve hiç kimsenin bizi füzelerin atıldığı döneme döndürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Gazze Şeridi'nden sınıra yakın bölgelerdeki Yahudi yerleşkelerine füze atılmasından Hamas'ı sorumlu tutan Yaalon, Hamas'ın saldırıları kasıtlı olarak engellemediğini ve bu nedenle Hamas'a ait hedefleri vuracaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da "Hamas'a Gazze Şeridi'ne yönelik tehditlerimizi ciddiye almasını tavsiye ediyoruz" diyerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik politikasının saldırıları önceden önlemek üzerine kurulu olduğunu belirtmişti. fiem