Hamas: "Yeni Hükümeti Tanımayacağız!"

Hamas: "Yeni Hükümeti Tanımayacağız!"

Filistin'de Başbakan Rami El Hamdallah'ın kurmak istediği 'yeni hükümet' zor durumda.

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetine bağlı Enformasyon Merkezi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Rami El Hamdallah'ın hükümetin çalışma şeklini yeniden düzenleme ve kabineyi genişletme konusunda uzlaşıya vardıklarını duyurdu.

Karara tepki gösteren Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas, uzlaşı dışında gerçekleşen böyle bir adımı reddettiğini belirtti.

Merkez tarafından, beş bakanlığın değişeceği belirtilerek, yeni kabinenin bugün Cuma namazından sonra Filistin Yönetimi Başkanı önünde yemin etmesi beklendiği açıklandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçen ay Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Yürütme Komisyonu'na hükümette değişiklik yapması için Rami El Hamdallah'ı görevlendirdiğini iletmiş, Hamas atılan bu adımı daha önce varılan uzlaşmaya ve anlaşmaya aykırı olduğu için reddetmişti.

Diğer taraftan konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamas hareketi, uzlaşı hükümetinde yapılan değişikliklerin anayasaya aykırı olduğu gibi varılan uzlaşıya da ters olduğunu belirtti.

Hamas yaptığı açıklamada bu adımla uzlaşı hükümetinin, ayrılıkçı bir hükümete dönüştüğünü ifade etti.

Yeni hükümeti ve düzenlemeleri tanımayacağını belirten Hamas, hükümetten ve Filistin Yönetimi'nden bu karardan vazgeçmesini istedi.

/Filistin Enformasyon Merkezi