Hamas ve İslami Cihad'ın Elinde Binlerce Füze Var

Hamas ve İslami Cihad'ın Elinde Binlerce Füze Var

İşgal Rejimi İstihbaratı, Hamas ve İslamî Cihad’ın Elinde Binlerce Füze Var...

Siyonist işgal rejiminin önde gelen gazetelerden Yediot Ahronot yayınladığı raporda, istihbarat birimlerinin verilerine göre şu anda Gazze’de Hamas ve İslamî Cihad hareketlerinin elinde Tel Aviv’i bile vurabilecek füzelerin 20 kat arttığını ve bu füzelerin 20-80 kilometre menzilli olduğunu yazdı.

Mısır yönetiminin silah kaçakçılığını engellemek için onlarca tüneli yıkmasına rağmen iki hareketin yerel imkanlarla ellerindeki füzelerin menzilini uzatmayı başardıklarına dikkat çeken gazete, Hamas’ın Saddam’ın 1990 yılında attığı füze hariç ilk kez Tel Aviv’i vurmasının kendisi için büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Gazete, her iki hareketin ellerindeki füzeleri sürekli geliştirdiklerini ve bunun için de denize doğru denemeler yaptıklarını belirtti.

İşgal ordusuna bağlı istihbarat biriminin araştırma bölümünde çalışan araştırmacı Albay Eitan Baron düzenlenen bir konferansta verdiği bilgide  “Gazze’de şu anda 20 kilometre menzilli birkaç bin füzenin yanında birkaç bin de 40 kilometre menzilli füze var. Bunların yanında yüzlerce 80 kilometre menzilli füze de var” dedi. fiem