"Hamas ve IŞİD Aynı (!), Türkiye de Açıkça Destekliyor"

"Hamas ve IŞİD Aynı (!), Türkiye de Açıkça Destekliyor"

İsrail, Türkiye ve Katar Aleyhine Diplomatik Kampanya Başlattı

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi, işgal yönetiminin Türkiye ve Katar aleyhinde diplomatik kampanya başlattığını ve kampanyada Türkiye'nin bir İslam ülkesi olarak başta Hamas olmak üzere "İslamcı terör"e destek verdiği iddiası üzerinde yoğunlaşılacağını söyledi.

Haberde, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bakanlarından Türkiye ve Katar'a yönelik diplomatik saldırı için hazırlık yapmalarını istediği ifade edildi.

Netanyahu'nun Türkiye ve Katar'ın doğrudan teröre destek vermekle suçlanmasını istediğini belirten gazeteye göre, İsrail Başbakanı, Türkiye'nin bir yandan Batı'ya yaklaşırken diğer yandan "radikal İslam"a destek olduğunu söyledi.

Maariv, İsrail'in Türkiye ve Katar'ın yaptıkları karşısında uzun süre sessiz kaldıktan sonra her iki ülkeyi de Batı'dan uzaklaştırmak için saldırıya geçme kararı aldığını belirterek, geçen hafta onlarca uluslararası örgütün temsilcileriyle toplantı yapıldığını bildirdi.

Toplantıda Hamas'ın IŞİD'e benzetildiğini ve Türkiye ile Katar'ın ilk kez açıkça suçlanması gerektiğinin konuşulduğunu kaydeden gazete, Türkiye'nin NATO üyesi olduğuna ve Erdoğan'ın Hamas'ı açıkça desteklediğine dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon da Türkiye'yi Hamas'ın yönetim merkezine ev sahipliği yapmakla suçlamış ve uluslararası toplumu Türkiye'ye baskı yapmaya çağırmıştı.