Hamas ve Fetih Hareketinden Ortak Açıklama

Hamas ve Fetih Hareketinden Ortak Açıklama

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) Ramallah’ta ortak basın açıklaması düzenledi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede Fetih’i, hareketin Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Cibril er-Recub temsil ederken, Hamas hareketini ise Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri temsil etti.
 
er-Recub, “Filistin halkının, Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak planına karşı verdikleri şiddetli tepkiler, ulusal birliğimizin temelde var olduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Filistin halkının ulusal birliği için Hamas ile ilişkileri geliştirmek üzere Fetih hareketinin azami derece gayret sarf edeceğini vurgulayan er-Recub, “Gayelerimiz bir, yöneticilerimiz birdir. Liderlerimiz, halkın iradesiyle seçilmiştir, sonuçlarına saygı duyarız. Mazide kalan anlaşmazlıklara bakmadan yeni sayfalar açıyoruz.” dedi.
 
Bundan sonra işgalci güçlere karşı Hamas ile birlikte hareket edileceğine işaret eden er-Recub, “Siyonist işgal rejimine karşı Batı Şeria’da, Gazze Şeridi’nde ve diğer tüm bölgelerde Filistin bayrağının altında birlikte savaşacağız. Herkesi, işgalcilerin planlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Er-Recub, bölgesel dengelerin işgalci siyonistlerin ilhak planına yeşil ışık yakmadığını aktararak, bunun bir başarı olduğunu söyledi.
 
Arap Birliği’nin zirvelerinde alınan kararlara riayet edilmesi gerektiğine dikkat çeken er-Recub, kararlara göre siyonist işgal rejimi ile normalleşme sürecine girilmemesi gerektiğini ve aynı zamanda Filistin davasının desteklenmesinin zaruri bir durum olduğunu kaydetti. (İLKHA)