Hamas Vahdetin Önemini Vurguladı

Hamas Vahdetin Önemini Vurguladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimi zindanlarında “Özgürlük ve Onur” açlık grevini sürdüren ve 41 gün sonra

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimi zindanlarında “Özgürlük ve Onur” açlık grevini sürdüren ve 41 gün sonra işgalcinin taleplerini kabul etmesiyle açlık grevini bırakan esirlerin kazandığı bu zaferin bir kez daha vahdetin ve vahdetle sağlanabilecek zaferlerin önemini ortaya koyduğunu belirtti.
Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, açlık grevi direnişinin bugün esirlerin zaferiyle sonuçlanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında Burhum, “Hamas hareketi Siyonist işgal rejimi zindanlarında kahraman bir direniş gösteren esirleri selamlıyor. Esirler düşmana karşı gerçek bir savaşa girdiler. Sabır, sebatlarıyla yekvücut oldular. Bunun sonucunda düşmanı şartlarını, adil ve insani taleplerini kabul etmeye zorladılar” dedi.
Olup bitenin hakkın batıla, iradenin zulme karşı zaferi olduğunu hatırlatan Burhum, bu zaferin vahdet, sabır, sebat ve iradeyle Filistin halkının imkansız olanı başaracağını, düşmanla her alanda gireceği savaşlarda zaferler kazanabileceğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.
Burhum yaptığı açıklamada, hareketin başta esirlerin ailelerine, bütün kesimleriyle Filistin halkına, içerde ve dışarıda olan Filistinlilere, esirlerin yanında duran, onları destekleyen, esirlerin sorunlarını gündeme taşıyan ve değişik platformlarda dile getiren, düşmanın gerçek yüzünü dünya kamuoyuna gösteren, cinayetlerini deşifre eden, esirlere ve Filistin halkına karşı yaptığı zulüm ve haksızlıkları ortaya koyan herkese teşekkür ettiğini bildirdi.
Siyonist cezaevi idaresinin esirlerin taleplerini kabul etmesiyle açlık grevindeki Filistinli esirler eylemlerini askıya aldı.

 i