Hamas: "Uzlaşı Hükümeti Gazze Halkının Acı Çekmesinden Zevk Alıyor"

Hamas: "Uzlaşı Hükümeti Gazze Halkının Acı Çekmesinden Zevk Alıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nin yeniden imarı ve memur maaşları konusundaki son açıklamasının uzlaşı anlaşmasına darbe olduğunu ifade ederek, açıklamanın uzlaşı hükümetinin Gazze'deki bakanlarının Hamas liderlerinden M

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nin yeniden imarı ve memur maaşları konusundaki son açıklamasının uzlaşı anlaşmasına darbe olduğunu ifade ederek, açıklamanın uzlaşı hükümetinin Gazze'deki bakanlarının Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk'la yaptıkları toplantının ardından geldiğine dikkat çekti.

Hamas Hareketi, bakanların Ebu Merzuk ile yaptıkları toplantıda uzlaşı hükümeti başkanının Gazze Şeridi'ndeki sorunların dört hafta içinde çözüleceğine dair söz verdiği mektubunun Hamas liderine iletildiğini söyledi.

Uzlaşı hükümeti, toplantının ardından yayınladığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki sorunların dört hafta içinde çözüleceğine dair herhangi bir söz verilmediğini iddia ederek, kapılar uzlaşı hükümetine teslim edilmeden Gazze Şeridi'nin yeniden imarına da başlanmayacağını ve memurlar sorununun da Hamas yönetiminde çalışmayı reddeden eski memurların görevlerine geri dönmesiyle çözüleceğini bildirdi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, hükümetin bu açıklamasının uzlaşı anlaşmasına aykırı olduğunu ve hayal kırıklığına yol açtığını belirterek, hiç kimsenin Heniyye hükümeti döneminde Gazze Şeridi'nde yıllarca halka hizmet eden memurlar hakkında olumsuz konuşmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Ebu Zuhri, "Bu hükümete çok sabrettik fakat o hâlâ Gazze halkının çektiği acılardan zevk alıyor. Sabrımızı daha fazla denememeli" dedi.

FİEM