Hamas Tünelleri İsrail  Kabinesini Birbirine Düşürdü

Hamas Tünelleri İsrail Kabinesini Birbirine Düşürdü

İsrail'in Kanal 2 televizyonu tarafından yayımlanan haberde, İşgal devletinin siyasi ve askeri kanadının bulunduğu küçültülmüş Kabine'de 'Hamas ile mücadele' hususunda ciddi ayrışmalar yaşandığı belirtildi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu tarafından yayımlanan haberde, İşgal devletinin siyasi ve askeri kanadının bulunduğu  Kabine'de 'Hamas ile mücadele' hususunda ciddi ayrışmalar yaşandığı belirtildi. Haberde işgal devleti askeri kaynaklarından aktarıldığına göre; Hamas'ın Güney'de içerilere doğru ilerlediği belirtildi. 
Siyonist kanalın siyasi işler muhabiri Amit Sigal, aşırı sağcı Evimiz İsrail partisi lideri ve eğitim bakanı Naftali Bennett ve Netanyahu-Yaalon ikilisi arasında ciddi ayrışmalar yaşandığını belirtti. Bennett ve Yaalon arasında gün geçtikçe büyüyen bir düşmanlık olduğunu belirten Sigal, Evimiz İsrail partisi lideri Bennett'in: "Tüneller İsrail'in güneyindeki yerleşimciler için büyük bir tehdit haline gelmiştir. Gazze Şeridine yönelik yeni bir saldırı başlatılmalı." açıklamalarını aktardı. 
 
Haberde, Netanyahu ve Yaalon'un Bennett'in bu eleştirileri üzerine şu açıklamalarda bulundukları belirtildi: "İsrail ordusu bu tehlikeyle başa çıkmak için büyük ve gizli operasyonlar gerçekleştirmektedir. Bakan Bennett dar çerçeveli siyasi hesaplarıyla İsrail'in güvenliği düşünmemektedir."
 
Öte yandan haberde, İsrail kaynaklarından alınan bilgilere göre ABD'nin Filistinliler tarafından kazılan tünellerle tehlike altında bulunan İsrail'e 125 milyon dolarlık yardım yapacağı da belirtildi. İşgal devleti orgenerali Amos Gilad ise İsrail radyosuna yaptığı açıklamalarda ABD'nin İsrail'e 500 milyon şeykel destekte bulunacağını belirtmişti.
 
Öte yandan eski İsrail askeri istihbarat başkanı olan ve şuan Tel-Aviv üniversitesine bağlı Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezinin başında bulunan Amos Yedlin, merkezin resmi sitesinden yayımladığı araştırmasında İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenlediği 2009 yılından bu yana bölgedeki stratejik hedeflerine ulaşamadığını, ancak 2009'daki savaşta Hamas'ın caydırıldığını ve hareketin oldukça güçsüzleştirildiğini söyledi. Yedlin, ancak uzun süredir Hamas'a yönelik büyük çaplı bir operasyon yapılmadığını ve hareketin İsrail'e karşı ciddi hazırlıklarda bulunduğunu, oldukça ilerleme katettiği tünel stratejisinin de bunun göstergesi olduğunu belirtti.

İslami Analiz