Hamas: "Toprak Gaspı Filistin Halkının Haklarına Açıkça Tecavüzdür"

Hamas: "Toprak Gaspı Filistin Halkının Haklarına Açıkça Tecavüzdür"

Hamas: "Toprak Gaspı Filistin Halkının Haklarına Açıkça Tecavüzdür"

slami Direniş Hareketi (Hamas), işgal yönetiminin Filistinlilere ait arazilere el koymasının Filistin halkının haklarına açıkça ve tehlikeli bir şekilde tecavüz olduğunu bildirdi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (2 Eylül Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arap dünyasının sessizliği, uluslararası toplumun işbirliği ve Amerika'nın desteği sayesinde işgal yönetiminin böyle bir ihlale kalkışmaya cesaret edebildiğini söyledi.

İsrail'in bu ırkçı politikasına mutlaka bir son verilmesi gerektiğini ifade eden Burhum, Filistin toprakları ve halkının kaynakları için tehlike teşkil eden arazi gaspı politikasına Filistin halkının her kesimiyle ve bütün gücüyle karşı çıkmasını istedi.

Hamas sözcüsü Burhum, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a da seslenerek, işgal rejimiyle barış müzakerelerinden derhal çekilmesi, Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sağlayacak adımları hızlandırması ve Filistin halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini koruyacak milli bir strateji benimsemesi çağrısında bulundu.

İşgal rejiminin Batı Yaka'da Yahudi yerleşimciler için konut inşa etmek üzere Filistinlilere ait 4 bin dönüm araziye el koyma kararı Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) tarafından da eleştirilerek, gayri meşru olarak nitelenen kararın derhal durdurulması talep edildi.

FİEM