Hamas, Terörist Sisi'nin Cübbeli Şarlatanlarının Kararı İçin Ne Dedi ?

Hamas, Terörist Sisi'nin Cübbeli Şarlatanlarının Kararı İçin Ne Dedi ?

Daha önce Kassam Tugaylarını terör örgütü ilan eden darbeci Sisi'nin mahkemeleri şimdi de Hamas'ı terörist ilan etti. Hamas'dan açıklama...

Filistin halkına, direnişine, Gazze'ye ve Hamas hareketine karşı skandal kararlar almaya ve işgal rejiminin iradesi doğrultusunda olumsuz adımlar atmaya devam eden Mısır’ın acil durumlara bakan mahkemesi bugün Hamas hareketini terör örgütü ilan etti.

 

Daha önce Hamas hareketinin askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan eden aynı mahkemenin bugün de Hamas hareketini terör örgütü ilan etmesinden sonra açıklama yapan Hamas, bu kararın tehlikeli olduğunu, temelde Filistin halkıyla Filistin direniş güçlerini hedef aldığını ifade etti.

 

Mahkeme bu kararı, Semir Sabri ve Eşref Said adındaki iki avukatın, ülkede kimi terör olaylarının arkasında olduğu iddiasıyla hareketin terör örgütü ilan edilmesi için yaptıkları başvuru üzerine aldı.

 

Acil durumlara bakan aynı mahkeme daha önce de Hamas’ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etmiş, bu karar büyük eleştirilere neden olmuştu.

 

Diğer yandan Mısır mahkemesinin bugün aldığı kararı değerlendiren Hamas hareketi, mahkemenin hareketi terör örgütleri listesine almasının çok tehlikeli bir karar olduğunu belirterek, bununla Filistin halkını, Filistin direnişini hedef aldığını, dengeleri alt üst eden bu kararla işgalciyi kendilerine dost, Filistin halkını da düşman yaptığını ifade etti.

 

Yapılan açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Bu karar Mısır’ın itibarını zedeleyen büyük bir utançtır. Bu, Mısır’ın iç krizini dışarıya ihraç etmek için yaptığı umutsuz bir girişimdir. Karar, ümmet düzeyinde büyük bir yeri ve konumu olan Hamas hareketini etkilemeyecektir.”