" Hamas Terör Değil Direniş Hareketidir" !

" Hamas Terör Değil Direniş Hareketidir" !

Katar Dış İşleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Âl Sâni Hamas'ın terör örgütü değildir direniş hareketidir dedi

Katar Dış İşleri Bakanı Fransız mevkidaşıyla birlikte bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada Hamas'ın Katar'daki varlığının bu hareketin siyasi bir temsili olduğunu ve amacının Fetih'le uzlaşma görüşmelerini organize etmek olduğunu dile getirdi. Katar Dış İşleri Bakanı bu hareketin Siyasi Birimi'nin de Doha'da değil Gazze'de olduğunu hatırlattı.

Katar'dan Hamas'a Destek

Bakan Muhammed bin Abdurrahman açıklamasında Katar'ın Gazze'nin yeniden imarı için yaptığı çalışmaların da açık ve şeffaf olduğunu, uluslararası mekanizmalarla irtibatlı olarak yürütüldüğünü ifade etti. Bakan, Katar'ın yardım çalışmalarını belli bir grubu desteklemek için değil Filistin hükümetine destek ve ulusal uzlaşma için yaptığını, Katar'la belli bir hareketin irtibatlandırılmasının ise kendisine daha fazla ithamda bulunulması amacına yönelik olduğunu hatırlattı.

Hamas'ın Körfez ülkelerinin listelerine göre terör listesinde yer almadığına dikkat çeken bakan, Katar'ın onu misafir etmesine itiraz edilmesini anlayamadığını, üstelik bu hareketin bir direniş hareketi olduğunu ve kendilerinin de onunla bir siyasi hareket olarak ilişki kurduklarını belirtti.

Katar Dış İşleri Bakanı geçtiğimiz Cumartesi günü Moskova'yı ziyareti esnasında Russia Today kanalına verdiği röportajda da Hamas'ın bir direniş hareketi olduğuna dikkat çekerek onunla ilişkinin neden suç sayıldığını anlayamadığını ifade etmişti.


Filistin Enformasyon Merkezi