Hamas Suud'dan Davet Aldığını Resmen Açıkladı

Hamas Suud'dan Davet Aldığını Resmen Açıkladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Mahmud Ez-Zehhar...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Mahmud Ez-Zehhar, Hamas'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret için resmi davet aldığını ifade etti fakat ziyaretin ayrıntıları ve ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi vermedi.

 

Mahmud Ez-Zehhar, Hamas ile işgal rejimi arasında esir takası için görüşmelerin olduğu yönündeki haberleri ise yalanladı.

 

Ez-Zehhar, bugün (15 Mart Pazar) Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde düzenlenen siyasi panele katıldı. Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin de takip ettiği panelde konuşan Ez-Zehhar, işgal yönetimi "Özgürlerin Vefası" esir takası anlaşmalarının tüm maddelerini yerine getirmeden ikinci bir esir takası anlaşmasından söz edilemeyeceğini belirterek, "İki kez bedel ödemek istemiyoruz" dedi.

 

Mısır'ın Gazze Şeridi'ne askeri operasyon düzenleme ihtimalinin düşük olduğuna işaret eden Ez-Zehhar, saldırıya uğramaları halinde saldırı ölçüsünce karşılık vereceklerini söyledi.

 

Suudi Arabistan'ın bölgedeki ve Arap ülkeleri nezdindeki rolünün önemine dikkat çeken Ez-Zehhar, yakın bir vakitte resmi davete icabet ederek Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceklerini ifade etti.

 

Ez-Zehhar, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün geçmişte düştüğü hataya düşmeyeceklerini, ittifaklara girmeyeceklerini ve hiç kimseye tabi olmayacaklarını söyledi.

 

fiem