Hamas: Suriye Krizinde Tarafsız Kaldık

Hamas: Suriye Krizinde Tarafsız Kaldık

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Suriye’den çıkma konusunda Hamas hareketine yaptığı suçlamaları reddeden Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Suriye krizi konusunda Hamas’ın tarafsız kaldığını ve bu tavrını hâlâ sürdürdüğünü söyledi.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Suriye’den çıkma konusunda Hamas hareketine yaptığı suçlamaları reddeden Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Suriye krizi konusunda Hamas’ın tarafsız kaldığını ve bu tavrını hâlâ sürdürdüğünü söyledi.

Esed’in suçlamalarına yazılı olarak cevap veren Hamas lideri Ebu Merzuk “Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Hamas liderlerine özellikle de Halid Meşal’e saldırısını esefle karşıladık. Meşal’e yapılan saldırı kabul edilemez, kişilik ve ahlak sahibi biri böyle bir saldırı ve suçlamaya razı olmaz” dedi.

Beşşar Esed en son Şam’da Filistinli bazı grupların temsilcileriyle yaptığı görüşmede Hamas hareketine ve Halid Meşal’e saldırmış ve suçlamalarda bulunmuştu.

Daha önceki gelişmelerle ilgili de bilgi veren Ebu Merzuk, Hamas hareketine mensup hiç kimsenin çatışmalara girmediğini, girenlerin ise hareket tarafından ihraç edildiğini, Meşal’in arabulucu olmasının ise Suriye’deki İhvan’ın talebi ve Esed’in de rızasıyla olduğunu söyledi.

Suriye’den çıkışlarına da değinen Ebu Merzuk “Hamas Suriye’den çıkma konusunda ahlaki ve siyasi bir karar aldı. Bu karardan en büyük zararı Hamas'ın göreceğini çok iyi biliyorduk. Kendimize ve siyasetimize olan saygımızdan dolayı böyle bir karar aldık” ifadesini kullandı.