Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: İsrail savaş suçlarını gölgeliyor

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: İsrail savaş suçlarını gölgeliyor

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: "İsrail savaş suçlarını örtbas etmek için, BM soruşturma komisyonunun Gazze'ye girmesini engelliyor"

Sözcü Ebu Zuhri yaptığı basın açıklamasında, "İsrail savaş suçlarını örtbas etmek için BM soruşturma komisyonunun Gazze'ye girmesini engelliyor" dedi.
Ebu Zuhri, komisyon yetkililerine, bölgeye girme haklarına sahip çıkma çağrısında bulunarak "Suçların olay mahallinde araştırılması gerekir. Bunun dışında yapılan araştırmalar, çirkin cinayetlerin gerçek yüzünün görünmesine engel olacaktır" diye konuştu.
Filistin hükümetinin de sorumluluğunu üstlenmesini isteyen Ebu Zuhri, hükümetin, komisyonun "özgürce ve doğrudan" Gazze'ye girişi için İsrail'i zorlaması gerektiğini vurguladı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in son Gazze saldırısında BM yerleşkelerine sığınan Filistinli sivillerin öldürülmesi ve yerleşkelere verilen zararların araştırılması için 5 kişilik bağımsız soruşturma komisyonunu görevlendirmiş, BM İnsan Hakları Konseyi de İsrail'in Filistinlilere karşı savaş suçu işlediği yönündeki şüphelerin söz konusu komisyon tarafından araştırılmasını onaylamıştı.
İsrail'in "Koruyucu hat" adıyla 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.
(AA)