Hamas Siyonist Terör Çetesini  Tehdit Etti

Hamas Siyonist Terör Çetesini Tehdit Etti

Hamas, "Direniş, israil'in tutuklulara yönelik saldırılarına karşı koymaya hazır." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre;

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, siyonist terör çetesinin kuzeyindeki Eshel Cezaevi'nde bulunan Filistinli tutuklulara karşı hapishane idaresince insanlık suçu işlendiği bildirildi.

Açıklamada, "İşgalci, bunun bedelini ödeyecektir. Direniş, israil'in tutuklulara yönelik saldırılarına karşı koymaya hazır." ifadelerine yer verildi.

Siyonist terör çetesi özel birliğinden hapishaneye baskın

Hamas'a bağlı Esirler Enformasyon Merkezi Müdürü Nahid el-Fahuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör ordusu bünyesindeki "Metzada" adlı özel askeri birliğin Filistinli mahkumların bulunduğu Eshel Hapishanesine baskın düzenleyerek mahkumlara saldırdığını söyledi.

Hapishaneye silahlarla baskın düzenlemenin mahkumların hayatları için gerçek bir tehdit ve tehlike oluşturduğunu belirten Fahuri, Metzada birliğinin mahkumlara acımasızca saldırmasının ardından cezaevinde gerilimin had safaya çıktığını ifade etti.

Fahuri, "Hapishanedeki hasta ve yaşlı insanlara aldırış etmeden mahkumların odalarına acımasızca saldırı, kabul edilecek bir durum değildir. Bu adım, hapishanelerde bir patlamaya neden olabilir." dedi.

Filistin resmi kaynaklarına göre, siyonist terör çetesi hapishanelerinde hala 365'i "idari tutuklu" 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.