Hamas: Seçimlere Hazırız

Hamas: Seçimlere Hazırız

Abbas’ın seçim tarihini açıklayacağını söylemesi üzerine Hamas: Seçimlere Hazırız... Hamas'tan gazetecilere 'İsrail'in suçlarını belgeleyin' çağrısı

Abbas’ın seçim tarihini açıklayacağını söylemesi üzerine Hamas: Seçimlere Hazırız
İslami Direniş Hareketi (Hamas) başkanlık, parlamento ve ulusal konsey seçimlerini içerecek kapsamlı bir seçim yapılmasını onayladığını belirterek, seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi için atılması gereken adımlar konusunda uzlaşı sağlanması çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi, dün (26 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Sayın Mahmud Abbas’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı, İsrail işgali ve cinayetleri, Amerika’nın işgal rejimi yanlısı tavrı karşısında Filistin halkının mazlumiyetinden bahsettiği ve Yüzyılın Anlaşması’nı reddettiği konuşmayı takip ettik” dedi.

Abbas’ın işgal rejimiyle müzakereler ve barışçıl çözüm hayalinde ısrar etmesini eleştiren Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı’nın New York’tan Ramallah’a döndükten sonra seçim tarihini açıklayacağını söylediğini hatırlattı.

Başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere tehditlere karşı koymak için birlik ve bütünlüğü sağlamanın zaruri olduğunu belirten Hamas, seçimlere hazır olduğunu ilan etti.

Hamas, Abbas’ı başarısızlığı ve zararı kesinleşen müzakere metodunu terk etmeye ve Oslo Anlaşması’ndan kurtulmaya çağırdı.

Abbas’ın işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin çektiği sıkıntıları görmezden gelmesini eleştiren Hamas, Filistinli grupların planına olumlu cevap verilerek birlik ve bütünlüğü sağlama yönünde pratik adımlar atılmasını istedi.

 

Hamas'tan gazetecilere 'İsrail'in suçlarını belgeleyin' çağrısı
Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistinli gazetecilere "İsrail'in işlediği suçları belgelemeleri ve Filistin halkına yönelik baskılara daha fazla yoğunlaşmaları" çağrısında bulundu.
Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistinli gazetecilere "İsrail'in işlediği suçları belgelemeleri ve Filistin halkına yönelik baskılara daha fazla yoğunlaşmaları" çağrısında bulundu.

Hayye, Filistinli Gazetecilerle Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in baskı ve engellerine rağmen gazeteciler, suç ve terör gerçeğinin aktarılması için yaşam ve özgürlüklerini tehlikeye atarak çalışıyor. İsrail'in her türlü engellemelerine karşı Filistinli gazeteciler gerçekleri göstermekten vazgeçmiyor." ifadelerini kullandı.

Filistinli gazetecilere "İsrail'in işlediği suçları belgelemeleri ve Filistin halkına yönelik baskılara daha fazla yoğunlaşmaları" çağrısında bulunan Hayye, medyanın "işgalci İsrail'in işlediği suçların ortaya çıkarılmasında en önemli güç" olduğunu vurguladı.

Gazze'de 30 Mart 2018'den bu yana düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında şu ana kadar İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 2 gazetecinin öldüğü, 360 gazetecinin ise açılan ateş veya gaz bombaları nedeniyle yaralandığı belirtiliyor.

 

aa-fiem