Hamas: Savaşa Hazırlanıyoruz

Hamas: Savaşa Hazırlanıyoruz

Hamas yetkilisi Muşir El-Mısri, dün(Çarşamba) akşam yaptığı açıklamada, Hamas’ın askeri kanadını temsil eden Kassam Tugayları’na mensup on binlerce direnişçinin İsrail’le savaşa hazırlandığını söyledi.

Hamas yetkilisi Muşir El-Mısri, dün(Çarşamba) akşam yaptığı açıklamada, Hamas’ın askeri kanadını temsil eden Kassam Tugayları’na mensup on binlerce direnişçinin İsrail’le savaşa hazırlandığını söyledi. Mısri, hareketin her şeyden önce esirlerin serbest bırakılması hususunu önemsediğini ifade etti.
 Kassam Tugaylarındaki önemli isimlerden olan ve iki gün önce bir tünelin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Abdurrahman El-Mubaşir’in anma töreninde konuşan Muşir El-Mısri, “Kassam Tugaylarından on binlerce savaşçı gece-gündüz demeden yer altında da yer üstünde de önümüzdeki savaş için hazırlık yürütüyorlar” dedi.
 Mısri, Kassam Tugaylarının önümüzdeki savaşta Tel Aviv’in, Hayfa’nın, Yafa’nın, Safed’in kalbine girmeyi ve İsrail’i alt üst etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 Kassam Tugayları tarafından Abdurrahman El-Mubaşir hakkında yapılan açıklamada Mubaşir’in Gilad Şalit’in kaçırıldıktan sonra 2011’de esir takası operasyonunda serbest bırakılana kadarki 5 senelik tutukluluk süresince Şalit’le ilgilenen ve daha sonra şehit olan 5 komutandan biri olduğu belirtildi.
 Diğer şehit komutanların isimleri ise şöyle: “Sami El-Hamayide, Abdullah Ali Lebed, Halid Ebu Bekre ve Muhammed Reşid Davud.”
 Anma töreninde Şehit Mubaşir’in Şalit’in tutulduğu yerde çekilmiş görüntülerine de yer verildi.
 Kassam Tugaylarının ilk kez Şalit operasyonunda görev alan komutanlarından söz etmesi de ayrıca dikkat çekti. Mısri, o zaman olduğu gibi yeni bir esir takası için çalışıldığını ifade etti.
 Mısri “Düşman bilmelidir ki, esirler meselesi kritik bir konu… Düşman bu anlaşmadan kaçamayacağını bilmelidir” dedi.
 Öte yandan İsrail’in Hadar Goldin ve Oron Şaul’un 2014 Gazze Savaşı’nda öldürüldükleri yönünde açıklama yaptığı, ancak hala cesetlerini teslim alamadığı, nitekim Hamas Hareketi’nin de İsrailli askerlerin hayatta olup olmadığıyla ilgili herhangi bir bilgi vermediği biliniyor.  

islami Analiz