Hamas Noktayı Koydu: 1967 Sınırlarını Tanımıyoruz !

Hamas Noktayı Koydu: 1967 Sınırlarını Tanımıyoruz !

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Hamas’ın akidesine dokunmayacak her türlü uzlaşı için elini uzattığını söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Hamas’ın, akidesine dokunmayacak her türlü uzlaşı için elini uzattığını söyledi.


Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin de iştirak ettiği Cuma namazında hutbe veren Mahmud Ez-Zehhar, Kur’an’ın aydınlık yolunu bildiklerini belirterek, Gazze’nin dört savaş gerçekleştirdiğini, işgalcinin bu savaşlarda bir karış toprağa bile giremediğini, zaferin ise kendilerinin olduğunu söyledi.


Ez-Zehhar, Filistin’in özgürlük projesinin gerçekleşeceğini hatırlatarak, işgalcinin yok olmaya doğru gittiğini vurguladı.


Hamas lideri Ez-Zehhar sözlerini şöyle sürdürdü:


“Etrafımızda olup bitenleri tasavvur etmek bile zor. Dünya haritasında görünen Gazze, dünyada ve Ortadoğu’da en azgın bir güce karşı durmaktadır. İşte gördüğünüz gibi namaz kılanlar bu camileri imar etmektedir. Onlar yıkıyor, biz ise yeniden inşa ediyoruz. Onlar öldürüyor, ama biz çocuklarımızı Peygamberimizin sünnetiyle diriltiyoruz. Onlar yok olacak biz ise kalacağız. Onların yardımcıları Arap hainlerdir”.

Hamas Noktayı Koydu 1967 Sınırlarını Tanımıyoruz !


Hamas hareketinin 1967 sınırlarını tanımadığını bir kez daha hatırlatan Ez-Zehhar, Filistin devletinin bütün Filistin toprakları üzerinde kurulacağını ifade etti.