Hamas müzakerelere devam kararı aldı

Hamas müzakerelere devam kararı aldı

Hamas heyeti, İsrail'in El Halil'de Filistinlileri öldürmesinin ardından çekilmeyi düşündüğü müzakerelere devam kararı aldı

Kahire'deki Filistin heyetinin, El Halil'de Hamas üyelerinin öldürülmesi nedeniyle bugün İsrail ile yapılacak barış görüşmesinden çekilmeyi tartıştığı bildirilmişti. Hamas heyeti kendi arasında yaptığı toplantı sonucunda, müzakerelere devam etme kararı aldığını duyurdu. 

Reuters'a konuşan Filistinli yetkili Kays Abdulkerim, "Müzakerelerin başlaması bekleniyordu... sonra bu sabah haber geldi (İsrail'in El Halil'de Hamas üyelerini öldürmesi) müzakerelerin yapılacağı bölgeye gitmekten vazgeçtik. Filistin heyeti şu an toplantı yapıyor, toplantının ardından bir açıklama yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Abdulkerim, henüz alınmış bir kararın bulunmadığını söylemiş ancak müzakerelerden çekilme dahil tüm seçeneceklerin masada olduğunu eklemişti. 

Abdulkerim'in açıklamalarından kısa bir süre sonra Hamas heyeti toplantıyı bitirdi ve Gazze için yürütülen ateşkes görüşmelerine devam etme kararı aldığını açıkladı.

İsrail bu sabah, Filistin'in El Halil kentinde iki Hamas üyesine suikast düzenledi. İsrail, öldürülen Hamas üyelerinin, Haziran ayında kaybolduktan sonra ölü bulunan üç İsrailli yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu olduğunu iddia etti.